A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatábaTovábbi információRendben

Árukereső.hu
flexio bt

elektronikai webáruház

Sonix vezeték nélküli GSM riasztó

 Az EVOLVE SONIX


egy saját kezűleg, egyszerűen telepíthető vezeték nélküli (!) riasztórendszer.


Saját magam, szakember segítsége nélkül tudom telepíteni?

A rendszer felépítése olyan, hogy az Ön által megadott biztonsági kóddal, a készülékbe helyezett GSM SIM kártyára irányuló telefonhívással, vagy SMS üzenetekkel lehet programozni. Így beállítható az, hogy mennyi legyen a távozáskori és belépéskori késleltetési idő, legyen-e hangos riasztás, vagy csak a beállított telefonszámokat hívja fel és esetleg küldjön SMS üzenetet is, vagy mindhárom jelzést egyszerre.

Létre tud hozni egy olyan érzékelő csoportot amely otthon tartózkodása alatt nincs élesítve, de a többi érzékelő ( nyitás- és akár mozgásérzékelők is ) jelzik, ha rendellenes behatolás történik.


Mennyire kerülhető el a vezetékezés?

A vezetékezés kora ma már lejárt! 
A vezeték nélküli eszközök energiaellátása, ugyan okoz némi problémát, de az igen kis fogyasztású készülékek hónapokig, akár egy évig is képesek jó minőségű elemekről működni. Az ehhez a riasztóhoz használt perifériák, azonban előre jelzik az elemek gyengülését, ezért minimális odafigyeléssel elkerülhető a működésképtelenséget előidéző elemkimerülés.
 
A rendszerhez igen széles választékban kaphatók különböző vezeték nélküli érzékelők: 3 féle infrás mozgásérzékelő ( normál fali, mennyezeti, kisállat védett fali ), nyílászáróra szerelhető nyitásérzékelő, üvegtörés- és rázkódásérzékelő, vízérzékelő, füstérzékelő. Ezenkívül vezeték nélküli a hozzátartozó távirányító, pánikgomb, de még a kültéri sziréna is.
Ezek az eszközök mind, kódolt rádiófrekvenciás jelekkel kommunikálnak a központtal, és egy falon át akár 12-15 méterre, 2 falon át 8-10 méterre is elhelyezhetők a központi egységtől. 

Amit mégis vezetékkel kell megoldani, az a központi egység és az esetleges kültéri sziréna hálózati tápellátása ( a tartozék tápegység konnektorba csatlakoztatása ).
Ha használni szeretné, akkor a beltéri szirénát és a beltéri hangszórót szintén csak vezetékkel lehet a központhoz csatlakoztatni, de ezek nagyon közel is lehetnek a központhoz. 

Azonban ha mégis, bizonyos érzékelőket nehezen hozzáférhető helyre kell szerelni, vagy a ritka ott tartózkodás miatt az elemcsere nem megoldható, vagy már adott egy régebbi riasztótelepítés során elhelyezett vezetékes érzékelő, ehhez a riasztóhoz vezetékes eszközöket is lehet használni. A központnak erre a célra három vezetékes bemenete is van.


Mit tud még a riasztó a hagyományos riasztókhoz képest?

A SONIX riasztó rendszer nem csak jelzések továbbítására, hanem telefonon, vagy SMS-ben leadott utasítások vételére, és azok végrehajtására is képes.
Rendelkezésére áll két olyan kimeneti kapcsoló, melyet telefonos távirányítással tud vezérelni, így Ön távolról is ki és be tud kapcsolni különböző elektromos készülékeket, például fűtést, szellőztetést, öntözést, kapunyitást, stb...  ( ehhez már tanácsos szakember segítségét igénybe venni ).

Azt, hogy a központ riasztás esetén automatikusan fel tudja  kapcsolni például a világítást 3 percre, vagy áram alá tudja helyezni a videokamerát, stb. megteheti úgyis, hogy telefonon ad erre utasítást. E funkció használatával esténként 3 percre bármikor felkapcsolhatja a világítást otthonában, vagy nyaralójában, azt a látszatot keltve, hogy valaki tartózkodik az adott helyen.

Továbbá riasztáskor, vagy amikor kívánja, telefonja segítségével lehallgathatja a megfigyelt területet a központba épített mikrofonon keresztül , sőt a tartozék ( eléggé hangos ) külső hangszóróban hallhatóvá válik az Ön hangja.

Amikor kívánja, telefonja segítségével megszólaltathatja, vagy kikapcsolhatja a külső szirénát, kiiktathat ( vagy újra bekapcsolhat ) bizonyos érzékelőket. SMS-ben lekérdezheti a riasztó állapotát ( melyik érzékelő aktiválódott, milyen állapotban vannak a távvezérelt kapcsolók, van-e hálózati áram a megfigyelt területen ), vagy kikapcsolhatja az SMS küldést, telefonhívást. Teljesen, vagy csak részlegesen aktiválhatja, inaktiválhatja a riasztórendszert. 

A rendszer rendelkezik beépített akkumulátorral arra az esetre, ha valamilyen okból megszűnne a riasztó hálózati áramellátása. A tervezők azonban arra is gondoltak, hogy SMS-ben értesítse Önt az áramkimaradásról, valamint arról is ha az áramellátás helyre állt.


Értesülök arról, hogy mi váltotta ki a riasztást?

Ha az SMS küldést engedélyezte, riasztáskor 5 érzékelő elnevezése ( bejárati ajtó nyitva, hálószoba mozgásérzékelő..., stb.), vagy a pánik riasztás, megjelenik az SMS üzenet szövegében, a további érzékelőknek csak a sorszáma látható.


A nyaralómban, borospincémben, nincs hálózati áram, ott is használhatom a riasztót?

Igen, a hálózati tápegység helyett 12V-os ( akár gépkocsi ) akkumulátort is használhat a riasztóhoz. Például egy 18Ah-s akkumulátorról akár 2 hétig is üzemel a rendszer. Cégünk, a Flexio Bt. összeállított egy napelemmel működő, akkumulátoros áramforrás szettet ezekhez a riasztókhoz, melyet megtalál weboldalunkon.


Hány vezeték nélküli érzékelőt tud kezelni a rendszer?

Összesen 16 db vezeték nélküli eszköz párosítható a központtal, melybe beletartoznak a távirányítók is.


Távozáskor elfejtettem a riasztót bekapcsolni, illetve nem tudom, hogy bekapcsoltam-e?

Telefonon, vagy SMS-ben bármikor, bárhonnan bekapcsolhatja.


Extra szolgáltatás okostelefonra!

Az EVOLVE SONIX riasztóhoz az egyszerűbb SMS-ben történő kezelhetőség érdekében a gyártó elérhetővé tette az Android programos „okos telefonokra” , valamint iPhone-ra kifejlesztett magyar nyelven is letölthető kezelő programját. Az Ön telefonja és a riasztó ezután is SMS üzenetekkel fog kommunikálni egymással, de ezentúl nem kell megjegyeznie a különböző parancsokhoz tartozó kódokat. Egyszerűen a kívánt szöveges utasítást kijelölve tudja programozni és távvezérelni riasztóját.

(Ez csak egy plusz szolgáltatás, "okos" telefon nélkül is kitűnően programozható és kezelhető!)


Példa az Androidos program megjelenésére:

 


Mi történik ha a betörő tönkreteszi az érzékelőt, vagy a központot?

A behatolás pillanatában az érzékelő jelzést küld a központnak, ami a belépéskori késleltetésnek megfelelő idő lejárta után, megkezdi a riasztást. Ezt a folyamatot az érzékelő kikapcsolásával ( szétverésével ) nem lehet leállítani. Csak a központban okozott fizikai erőszak útján hiúsul meg ez a folyamat, ezért a központi egységet nem célszerű abba a helységbe tenni, ahol legvalószínűbb a behatolás, illetve jól látható helyre sem. 

A távirányító rádiós jelekkel kommunikál a központtal, ezek a jelek az érzékelők jeleihez hasonlóan átmennek a falakon. Ezért még az őrzött területre való belépés előtt a távirányítóval kikapcsolható a riasztó, amit a sziréna rövid "bip" hangja vissza is igazol. Így a belépéskori késleltetés akár 0 másodpercre is állítható ( alapbeállítás ).
( Ha túl hangosnak találja a beltéri mini sziréna hangját - csak a távirányító jeleinek visszajelzéséhez -, erre a célra használhatja az áruházunkban kapható "zümmert" is.   


Figyelem! Cégünk a forgalmazás előtt, néhány készüléken tesztelt minden funkciót, és az így szerzett tapasztalatainkat is beleírtuk az általunk javított használati útmutatóba, amit meg is osztunk azokkal, akik nálunk vásárolják.


Az alap szett tartalma:


Opcionálisan megvásárolható kiegészítők:

Sonix fémházas távirányító.  részletes ismertetéséhez kattintson ide!

Távirányító

Vezeték nélküli mozgásérzékelő Sonix riasztóhoz. PIR részletes ismertetéséhez kattintson ide!
Mozgásérzékelő normál fali

Kisállatvédett vez. nélk. mozgásérzékelő Sonix riasztóhoz. PIR  részletes ismertetéséhez kattintson ide!
Kisállatvédett mozgásérzékelő fali

Vezeték nélküli mennyezeti mozgásérzékelő Sonix riasztóhoz PIR  részletes ismertetéséhez kattintson ide!


Mennyezeti mozgásérzékelő

Vezeték nélküli nyitásérzékelő Sonix riasztóhoz. DW01 részletes ismertetéséhez kattintson ide!

Nyitásérzékelő

Vezeték nélküli kültéri sziréna Sonix riasztóhoz részletes ismertetéséhez kattintson ide!
Vezeték nélküli kültéri sziréna

Vezeték nélküli víz magasság érzékelő Sonix riasztóhoz. WTD részletes ismertetéséhez kattintson ide!

Víz magasság érzékelő

Vezeték nélküli rázkódás érzékelő Sonix riasztóhoz. GS részletes ismertetéséhez kattintson ide!
Rázkódás érzékelőVezeték nélküli füst- és hőérzékelő Evolve Sonix riasztóhoz részletes ismertetéséhez kattintson ide!

Füstérzékelő

 

Vezeték nélküli pánikgomb Sonix riasztóhoz részletes ismertetéséhez kattintson ide!


Pánikgomb


Vezeték nélküli billentyűzet Evolve Sonix riasztóhoz II. részletes ismertetéséhez kattintson ide!


Vezeték nélküli kezelő

 

Vezetékes mini beltéri sziréna részletes ismertetéséhez kattintson ide!


Beltéri mini sziréna


A hasonló kvalitású LYD-111, Security M2B, Alarmex, Security M3 riasztóval való összehasonlítás eredményét megtekintheti ha ide kattint!