A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatábaTovábbi információRendben

Árukereső.hu
flexio bt

elektronikai webáruház

Security M3 GSM hívós okos riasztó

A Security M3
egy saját kezűleg, egyszerűen telepíthető vezeték nélküli (!) riasztórendszer.
 


Ez egy vezeték nélküli érzékelőkkel ellátott, beépített GSM hívóval rendelkező intelligens elektronikus riasztórendszer, mely egy innovatív vezeték nélküli mobil riasztó. A riasztórendszer elengedhetetlen részét képezi az integrált GSM hívó, továbbá megtalálhatók benne digitális jelfeldolgozó technikák, valamint különféle technológiák, úgymint a hozzátartozó mobil applikációval való programozás, QR kód beolvasásos kiegészítő párosítás, a hozzárendelhető motoros, éjjellátó, rögzítős WIFI kamera, LCD kijelző stb.


Ezen kívül a riasztórendszer teljesen automatikus, így riasztáskor hanghívást kezdeményez, illetve SMS-t küld a beállított telefonszámokra. Jellemzője a stabilitás, a megbízhatóság, a biztonságosság. Felhasználóbarát kezelése lehetővé teszi a rendszer széleskörű használatát boltokban, üzletekben, irodákban, családi házakban, nyaralókban, valamint lakóközösségekben.


Mi is az a vezeték nélküli GSM hívós riasztó?


Saját magam, szakember segítsége nélkül tudom telepíteni?


 
A rendszer felépítése olyan, hogy Ön az okostelefonjára letölthető applikáció (Android és iOS) segítségével tudja programozni. Így beállítható az, hogy például az egyes zónákon legyen-e belépéskori késleltetési idő, az adott érzékelő csak élesített állapotban váltson ki riasztást, vagy élesítéstől függetlenül a nap 24 órájában jelezzen, ha rendellenesség történik (pl. füstérzékelő, CO érzékelő, padlás mozgásérzékelő stb.). Valamint beállítható az is, hogy riasztásakor mely telefonszámokat hívjon fel, illetve, hogy azok közül melyek kapjanak SMS értesítést is a rendellenességről.

Az elsőnek beállított telefonszámra olyan üzenet is kérhető, hogy melyik távirányítóval, mikor élesítették, vagy hatástalanították a rendszert. Így Ön pontosan tudhatja, hogy gyermeke mikor jött haza az iskolából, vagy, hogy kollégái közül az első mikor érkezett meg a munkahelyre, és az utolsó mikor távozott.
Létre tud hozni egy olyan érzékelő csoportot, amely otthon tartózkodása alatt nincs élesítve, de a többi érzékelő (nyitás- és akár mozgásérzékelők is) jelzik, ha rendellenes behatolás történik. Sőt egyes érzékelők belépésjelzőként is tudnak szolgálni, amikor a rendszer nincs élesítve. Ezek érzékelésekor kellemes ding-dong hang hallható a központból.
 
Mennyire kerülhető el a vezetékezés?

 

A vezetékezés kora ma már lejárt!
A vezetékes riasztórendszerek telepítése egy kész lakásban csak kábelcsatornák alkalmazásával, vagy a drasztikusabb falbontással oldható meg, ami legtöbbször elfogadhatatlan egy szépen berendezett készre festett lakásban. Nem beszélve arról, hogy a vezetékes riasztók kábelköltsége és a kábelezés, telepítés munkadíja több tízezer Forint, a falak helyreállítási költsége pedig ennél is több lehet, ami még napokon, heteken át tartó rumlival is együtt jár.

A vezeték nélküli eszközök energiaellátása, ugyan okoz némi problémát, de az igen kis fogyasztású készülékek akár két évig is képesek jó minőségű elemekről működni. A korszerű technológiának köszönhetően ezek az érzékelők egy, vagy kettő darab ceruzaelemről működnek. Az ehhez a riasztóhoz használt perifériák, azonban előre jelzik az elemek gyengülését egy LED folyamatos világításával, sőt SMS-ben is értesíti Önt a központ. Így akár a nyaralóban elhelyezett riasztórendszer esetében is biztos lehet abban, hogy az érzékelők működnek. Tehát, minimális odafigyeléssel elkerülhető a működésképtelenséget előidéző elemkimerülés.
 
A rendszerhez igen széles választékban kaphatók különböző vezeték nélküli érzékelők. Jelenleg: infrás mozgásérzékelő, nyílászáróra szerelhető nyitásérzékelő, távirányító, bel- és kültéri IP kamera, sziréna, üvegtörés és rázkódás érzékelő, füstérzékelő, gázérzékelő, szénmonoxid-érzékelő, kisállat védett mozgásérzékelő, pánik gomb, vízérzékelő,  kezelőpanel, okos konnektor elektomos fogyasztók távvezérléséhez. Ezek az eszközök mind, kódolt rádiófrekvenciás jelekkel kommunikálnak a központtal, és egy 40 cm vastag téglafalon át akár 50 méterre, 2 falon át 30-40 méterre is elhelyezhetők a központi egységtől! (Más riasztóknál ez 15 és 10 m.) 


Mit tud még a riasztó a hagyományos riasztókhoz képest?

 

A külön megvásárolható beltéri IP kamera, a saját maga által látott mozgás esetén elindítja a felvételt. A kamera LAN kábellel, vagy WIFI-n is csatlakozhat az Internethez, így Ön az applikációján keresztül bármikor megtekintheti az előképet, vagy visszanézheti a rögzített felvételeket. Hab a tortán, hogy a kamara, a riasztórendszer applikációjának segítségével forgatható, dönthető, így Ön körbe tud nézni abban a helységben ahol a kamerát elhelyezte. Mivel a rendszerhez több kamera is csatlakoztatható, akár több helységben is. És még valami. A kamerában beépített mikrofon és hangszóró is található, így bármikor lehallgatható a megfigyelt helyiség, vagy akár az Ön hangját is hallják az ott lévők. Ugyanez az intercom beszélgetés a riasztóközponton át is megvalósítható. 
A kültéri WIFI-s IP kamera mozgásérzékelésekor készít felvételeket, melyeket a beépített 32 GB-os memóriájában tárol, így akár 10 órányi felvételt is képes rögzíteni. A memória megtellésekor a régebbi felvételek törlődnek.


Amikor kívánja, telefonja segítségével aktiválhatja, deaktiválhatja a riasztórendszert.


A rendszer rendelkezik beépített akkumulátorral arra az esetre, ha valamilyen okból megszűnne a riasztó hálózati áramellátása. A tervezők azonban arra is gondoltak, hogy SMS-ben értesítse Önt a riasztó aktivált állapotában bekövetkezett  áramkimaradásról, valamint arról is, ha az áramellátás helyre állt.
Sőt arról is, ha a beépített akkumulátor is kezd lemerülni.

 

Folyamatosan méri a helység hőmérsékletét, ami telefonon keresztül bármikor lekérdezhető. Be lehet állítani egy hőmérséklet intervallumot, amin ha kívül esik a helység hőmérséklete SMS riasztást küld a rendszer. Ekkor az opcionálisan megvásárolható táv vezérelhető konnektorral Ön be tud kapcsolni valamilyen fűtő / hűtő készüléket, vagy a rendszer automatikusan is be tudja azt kapcsolni.

A riasztó USB kábellel csatlakoztatható számítógéphez, így azzal is programozható, de a legfontosabb az, hogy az új szoftverfrissítések is mindig rátölthetők. Így például 2016. március végétől már a "magyarosítás" is megtörtént (SMS szövegek, LCD kijelző információk, telefonhíváskori hang tájékoztató). Ettől az időponttól már a magyarnyelvű programmal kapható.


Értesülök arról, hogy mi váltotta ki a riasztást?


Ha állított be SMS küldésre telefonszámokat, riasztáskor az a zóna elnevezés is szerepel az SMS-ben, amit Ön telepítéskor megadott.

 

Hány vezeték nélküli érzékelőt tud kezelni a rendszer?


Összesen 99 db vezeték nélküli érzékelő tanítható be, és  akár 99 db távirányító, vagy kezelő, vagy pánikgomb lehet.


Távozáskor elfejtettem a riasztót bekapcsolni, illetve nem tudom, hogy bekapcsoltam-e?


Telefonon bármikor, bárhonnan bekapcsolhatja.


Ha illetéktelen személy megtudja a riasztóban lévő SIM kártya hívószámát az is tudja vezérelni a riasztót?


Nem. A riasztó csak azokkal a telefonokkal kommunikál, amelyeknél az applikáció telepítése során megadták az adminisztrátori, vagy a felhasználói kódot. Ezenkívül, az installáláskor a központ is küld egy azonosító kódot az alkalmazásra, ezzel azonosítva önmagát. Így egy applikációval akár több riasztó is kezelhető. 
A rendszer 2 szintű hozzáférési lehetőséggel van ellátva.
A felhasználói kóddal csak bizonyos funkciók érhetők el, mint például élesítés, kikapcsolás, stb. Ezt a kódot megadhatja családtagjainak, munkatársainak. A beállítások átprogramozásához egy másik "programozói kód" megadása szükséges.


Mi történik riasztáskor?


A készülék, riasztáskor elsőként az elsőnek megadott telefonszámot fogja felhívni. Ha a hívott fél felveszi a telefonját, lehallgathatja a helységet, ha van telepítve, megnézheti a kamera képét, megszakíthatja a riasztást, vagy ha csak leteszi a telefonját a riasztó hívja a következő beprogramozott telefonszámot.

 

Kollégáim, esetleg családtagjaim el szokták felejteni távozáskor a riasztót élesíteni, mit tegyek, hogy adott időponttól kezdve a riasztó mindig élesítve legyen?


A riasztó minden telefonos kapcsolatkor szinkronizálja a pontos idő beállítást az Ön telefonjával, vagyis az órája mindig pontos. Ön beprogramozhatja, hogy  a riasztó adott időpont(ok)ban (akár napi 4 alkalommal is) önműködően élesedjen.

 

A vásárlához, és  a kiegészítők megtekintéséhez kattintson ide: - Security M3 GSM hívós vezetéknélküli riasztó 

 

A hasonló kvalitású LYD-111, Security M2B, Sonix, Alarmex, riasztóval való összehasonlítás eredményét megtekintheti ha ide kattint.