A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatábaTovábbi információRendben

Árukereső.hu
flexio bt

elektronikai webáruház

Security M2B riasztó

A SECURITY M2B

egy saját kezűleg, egyszerűen telepíthető vezeték nélküli (!) riasztórendszerr.Ez egy vezeték nélküli beépített GSM hívóval rendelkező intelligens elektronikus riasztó rendszer, mely egy innovatív vezeték nélküli mobil riasztó. A riasztórendszer elengedhetetlen részét képezi az integrált GSM hívó, továbbá megtalálhatók benne digitális jelfeldolgozó technikák, integrált STC mikroprocesszor, valamint különféle technológiák, mint például a digitális hang-bemondó, SMS, kódtanulás, LCD kijelző stb.

Ezen kívül a riasztórendszer teljesen automatikus, így riasztáskor hanghívást kezdeményez, illetve SMS-t küld a beállított telefonszámokra. Jellemzője a stabilitás, a megbízhatóság, a biztonságosság. Felhasználóbarát kezelése lehetővé teszi a rendszer széleskörű használatát boltokban, üzletekben, irodákban, családi házakban, nyaralókban, valamint lakóközösségekben.


Mi is az a vezeték nélküli GSM hívós riasztó?

Saját magam, szakember segítsége nélkül tudom telepíteni?

A rendszer felépítése olyan, hogy az Ön által megadott biztonsági kóddal, a készüléken található billentyűzet segítségével lehet programozni. Így beállítható az, hogy például az egyes zónákon legyen-e belépéskori késleltetési idő, az adott érzékelő csak élesített állapotban váltson ki riasztást, vagy élesítéstől függetlenül a nap 24 órájában jelezzen ha rendellenesség történik (pl. füstérzékelő, padlás mozgásérzékelő stb.). Valamint beállítható az is, hogy a zóna megsértésekor legyen-e hangos riasztás, vagy csak a beállított telefonszámokat hívja fel és esetleg küldjön SMS üzenetet is, vagy mindhárom jelzést egyszerre.

Létre tud hozni egy olyan érzékelő csoportot, amely otthon tartózkodása alatt nincs élesítve, de a többi érzékelő (nyitás- és akár mozgásérzékelők is) jelzik, ha rendellenes behatolás történik.


Mennyire kerülhető el a vezetékezés?

A vezetékezés kora ma már lejárt!

A vezeték nélküli eszközök energiaellátása, ugyan okoz némi problémát, de az igen kis fogyasztású készülékek hónapokig, akár egy évig is képesek jó minőségű elemekről működni. Az ehhez a riasztóhoz használt perifériák, azonban előre jelzik az elemek gyengülését, ezért minimális odafigyeléssel elkerülhető a működésképtelenséget előidéző elemkimerülés.
 
A rendszerhez igen széles választékban kaphatók különböző vezeték nélküli érzékelők: infrás mozgásérzékelő, nyílászáróra szerelhető nyitásérzékelő, üvegtörés- és rázkódásérzékelő, vízérzékelő, füstérzékelő. Ezen kívül vezeték nélküli a hozzátartozó távirányító, valamint az opcionálisan megvásárolható kezelő, pánikgomb, de még a kültéri sziréna is.
Ezek az eszközök mind, kódolt rádiófrekvenciás jelekkel kommunikálnak a központtal, és egy falon át akár 12-15 méterre, 2 falon át 8-10 méterre is elhelyezhetők a központi egységtől.
 

Amit mégis vezetékkel kell megoldani, az a központi egység és az esetleges kültéri sziréna hálózati tápellátása (a tartozék tápegység konnektorba csatlakoztatása).
Ha használni szeretné, akkor a beltéri szirénát szintén csak vezetékkel lehet a központhoz csatlakoztatni, de ez nagyon közel is lehet a központhoz.
 

Azonban ha mégis, bizonyos érzékelőket nehezen hozzáférhető helyre kell szerelni, vagy a ritka ott tartózkodás miatt az elemcsere nem megoldható, vagy már adott egy régebbi riasztótelepítés során elhelyezett vezetékes érzékelő, ehhez a riasztóhoz vezetékes eszközöket is lehet használni. A központnak erre a célra hét vezetékes bemenete is van. (NO és NC típusú érzékelő is használható).


Mit tud még a riasztó a hagyományos riasztókhoz képest?

Riasztáskor, vagy amikor kívánja, telefonja segítségével lehallgathatja a megfigyelt területet a központba épített mikrofonon keresztül, sőt a beépített hangszóróban hallhatóvá válik az Ön hangja.
 
Amikor kívánja, telefonja segítségével aktiválhatja, inaktiválhatja a riasztórendszert. 

A rendszer rendelkezik beépített akkumulátorral arra az esetre, ha valamilyen okból megszűnne a riasztó hálózati áramellátása. A tervezők azonban arra is gondoltak, hogy SMS-ben értesítse Önt a riasztó aktivált állapotában bekövetkezett  áramkimaradásról, valamint arról is ha az áramellátás helyre állt.


Értesülök arról, hogy mi váltotta ki a riasztást?

Ha állított be SMS küldésre telefonszámokat, riasztáskor a zóna angol nyelvű elnevezése, melyet 8 féle előreprogramozott szöveg közül választhat ki ( SOS riasztás, Tűzjelző, Gázszivárgás jelző, Ajtó riasztás, Előszoba riasztás, Ablak riasztás, Erkély riasztás, Kerítés riasztás) megjelenik az SMS üzenet szövegében.


A nyaralómban, borospincémben, nincs hálózati áram, ott is használhatom a riasztót?

Igen, a hálózati tápegység helyett 12 V-os ( akár gépkocsi ) akkumulátort is használhat a riasztóhoz. Például egy 18 Ah-s akkumulátorról akár 2 hétig is üzemel a rendszer.


Hány vezeték nélküli érzékelőt tud kezelni a rendszer?

Összesen 92 db vezeték nélküli érzékelő tanítható be és 7 db vezetékes érzékelő csatlakoztatható.  Távirányító, vagy kezelő, vagy pánik gomb összesen 8 db lehet.


Távozáskor elfejtettem a riasztót bekapcsolni, illetve nem tudom, hogy bekapcsoltam-e?

Telefonon bármikor, bárhonnan bekapcsolhatja.


Ha illetéktelen személy megtudja a riasztóban lévő SIM kártya hívószámát az is tudja vezérelni a riasztót?

Nem. A riasztó csak azokra a telefonos utasításokra reagál, amelyekben a megfelelő formátumban megadták az egyénileg beállítható 4 számjegyű kódot.
Ez a riasztó 2 szintű védelemmel van ellátva.
A felhasználói kóddal csak bizonyos funkciók érhetők el, mint például élesítés, kikapcsolás, lehallgatás, stb. Ezt a kódot megadhatja családtagjainak, munkatársainak. A beállítások átprogramozásához egy másik "programozói kód" megadása szükséges.


Mi történik riasztáskor? Meddig hívja a beállított számokat?

Ha a készülék riasztáskor való telefonhívásra van programozva, elsőként az elsőnek megadott telefonszámot fogja felhívni. Ha a hívott fél felveszi a telefonját, a riasztó lejátssza az előre, a felhasználó által "rámondott" kimenő hangüzenetet (pl. Gipsz Jakab u. x szám alatt behatolás történt...). Ha a hívott fél ekkor leteszi telefont, vagy nem is fogadta a hívást, automatikusan hívja a következő számot és így tovább. 
A folyamat addig tart míg minden számot háromszor fel nem hív. 
A  hívott fél egy telefonbillentyű megnyomással leállíthatja a további hívásokat, sőt gombnyomásra lehallgathatja az őrzött területet, intercom beszélgetést folytathat a területen tartózkodóval.


Kollégáim, esetleg családtagjaim el szokták felejteni távozáskor a riasztót élesíteni, mit tegyek, hogy adott időponttól kezdve a riasztó mindig élesítve legyen?


Ha a riasztón előzőleg beállította a pontos időt, beprogramozhatja, hogy (akár napi 3 alkalommal is) a riasztó adott időpont(ok)ban élesedjen, majd adott időpont(ok)ban kikapcsoljon.

Funkciók bemutatása

  •          7 db vezetékes és 92 db vezeték nélküli védelmi zónát tud felügyelni a rendszer.
  •          A készülék összesen 9 telefonszámot tud tárolni, vagyis riasztás esetén 6 telefonszámot tud felhívni, illetve 3 telefonszám részére tudja elküldeni a figyelmeztető SMS-t.
  •          A riasztórendszer a beépített intercom funkció segítségével lehetővé teszi a kétirányú telefonkommunikációt.
  •          A központi egységen található billentyűzet segítségével történő programozási lehetőség.
  •          Telefonhívással, illetve távirányítóval, valamint a központi billentyűzettel is vezérelhető a központ, vagyis ezen eszközök segítségével tudja élesíteni / hatástalanítani a riasztót.
  •          4 féle módon végrehajtható aktiválási és deaktiválás lehetőség.
  •          Kilépési késleltetés funkció, amely a központ billentyűzetével történő élesítéskor 1-től 99 másodpercet biztosít az épületet elhagyására.
  •          A rendszerhez vezeték nélküli sziréna is csatlakoztatható.
  •          Vezeték nélküli billentyűzet, füstérzékelő, vízérzékelő, gázérzékelő, rezgés/üvegtörés érzékelő, pánik gomb csatlakoztatási lehetőség.
  •          Automatikus ki- és bekapcsolási lehetőség, akár napi 3 időszakra.
  •          Riasztás esetén a rendszer hanghívást kezdeményez, melyben automatikusan lejátssza az előre rögzített 10 másodperces hangüzenetet.
  •          Beépített intelligens angol nyelvű beszéd alapú utasítás visszajelzés.
  •          Riasztás memória funkció, mely segítségével könnyen és egyértelműen beazonosítható, hogy melyik védelmi zónában és mikor történt riasztás.
  •          Zónánként beállítható, hogy a zóna megsértése esetén hangos riasztás is történjen, vagy csak távhívás és SMS küldés.
  •          A vezeték nélküli távirányító funkciói: élesítés, kikapcsolás, részleges élesítés, pánik.
  •          Intelligens kódtanulás a vezeték nélküli eszközökkel történő csatlakoztatás során.
  •          A rendszer távhívásával megvalósítható a riasztó aktiválása, inaktiválása, továbbá a lehallgatás és a kétirányú kommunikáció is (intercom).
  •          A riasztórendszer az érzékelők számára zónánként külön-külön beállítható valósidejű, vagy késleltetett, vagy 24 órás zónafigyelési funkciót biztosít, illetve az egyes zónák kikapcsolhatóságát is lehetővé teszi.
  •          A riasztóban egy beépített NI-MH akkumulátor található, mely áramkimaradás eseténautomatikusan biztosítja az energia ellátást közel 5 órán keresztül.
  •          AC és DC kettős tápellátás áll rendelkezésre a folyamatos felügyelet biztosítása érdekében.
  •          Áramkimaradás figyelő funkció, mely azt jelenti, hogy áramkimaradás esetén a rendszer figyelmeztető SMS-t küld, ha a rendszer aktivált állapotban van.


   • Csak ehhez a riasztóhoz tartozó extra szolgáltatások:
    - SMS-el is vezérelhető.
    - Letölthető Google Play alkalmazás (M2B).
    - Programozáskor kikapcsolható a hangbemondás.
    - Élesítéskor / hatástalanításkor kikapcsolható a hangbemondás.
    - Eseménynapló lekérdezése SMS-el.
    - Beépített jeladó a vezeték nélküli szirénához.
    - SMS értesítés élesítéskor / deaktiváláskor (kikapcsolható).
    - Beállítható, hogy SOS riasztásnál szóljon-e a sziréna.
    - Napelemes kültéri sziréna is vásárolható hozzá.
    - Külön-külön állítható be és kilépési késleltetés.
    - Az alapszettben 3 db távirányító (az általános 2 helyett).


  Opcionálisan megvásárolható kiegészítők:

  P5 fémházas távirányító. Security M2B riasztó szetthez részletes ismertetéséhez kattintson ide!

  Távirányító

  P1 Vezeték nélküli fali mozgásérzékelő. Security M2B riasztó szetthez. részletes ismertetéséhez kattintson ide!

  Mozgásérzékelő normál fali


  Kisállat védett vez. nélk. mozgásérzékelő Security M2B riasztóhoz. PIR P részletes ismertetéséhez kattintson ide!

  Kisállat védett fali mozgásérzékelő

  P3 Vezeték nélküli mennyezeti mozgásérzékelő Security M2B riasztóhoz PIR részletes ismertetéséhez kattintson ide!


  Mennyezeti mozgásérzékelő

  P4 Vezeték nélküli nyitásérzékelő. Security M2B riasztó szetthez. részletes ismertetéséhez kattintson ide!


  Nyitásérzékelő

  P11 Vezeték nélküli kültéri sziréna Security M2B riasztóhoz részletes ismertetéséhez kattintson ide!
  Vezeték nélküli kültéri sziréna

  P9 Vezeték nélküli vízmagasság érzékelő Security M2B riasztó szetthez. részletes ismertetéséhez kattintson ide!

  Víz magasság érzékelő

  P10 Vezeték nélküli rázkódás érzékelő Security M2B riasztókhoz. GS részletes ismertetéséhez kattintson ide!
  Rázkódás érzékelő

  Füstérzékelő

   

  Vezeték nélküli pánikgomb Sonix riasztóhoz részletes ismertetéséhez kattintson ide!


  Pánikgomb   P 13 Vezeték nélküli billentyűzet Security M2B riasztóhoz. részletes ismertetéséhez kattintson ide!
  Vezeték nélküli kezelő

   


  Beltéri mini sziréna

  P12 Napelemes vezeték nélküli sziréna Security M2B riasztóhoz. részletes ismertetéséhez kattintson ide!

  Vezeték nélküli napelemes sziréna

  P2 Vezetékes mozgásérzékelő Security M2B riasztóhoz. részletes ismertetéséhez kattintson ide!

  Vezetékes mozgásérzékelő

  Vezeték nélküli gázékelő Security M2B riasztóhoz részletes ismertetéséhez kattintson ide!
  Gázérzékelő


  A hasonló kvalitású LYD-111, Sonix, Alarmex, Security M3 riasztóval való összehasonlítás eredményét megtekintheti ha ide kattint!