A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatábaTovábbi információRendben

Árukereső.hu
flexio bt

elektronikai webáruház

LYD-111 GSM hívós riasztó

AZ LYD-111

egy saját kezűleg, egyszerűen telepíthető vezeték nélküli (!) riasztórendszer.


Ez egy vezeték nélküli beépített GSM hívóval rendelkező intelligens elektronikus riasztó rendszer, mely egy innovatív vezeték nélküli mobil riasztó. A riasztórendszer elengedhetetlen részét képezi az integrált GSM hívó, továbbá megtalálhatók benne digitális jelfeldolgozó technikák, integrált STC mikroprocesszor, valamint különféle technológiák, mint például a digitális hang-bemondó, Angol SMS, kódtanulás, LCD kijelző stb.

Ezen kívül a riasztórendszer teljesen automatikus, így riasztáskor hanghívást kezdeményez, illetve SMS-t küld a beállított telefonszámokra. Jellemzője a stabilitás, a megbízhatóság, a biztonságosság. Felhasználóbarát kezelése lehetővé teszi a rendszer széleskörű használatát boltokban, üzletekben, irodákban, családi házakban, nyaralókban, valamint lakóközösségekben.


Mi is az a vezeték nélküli GSM hívós riasztó?


Saját magam, szakember segítsége nélkül tudom telepíteni?

A rendszer felépítése olyan, hogy az Ön által megadott biztonsági kóddal, a készüléken található billentyűzet segítségével lehet programozni. Így beállítható az, hogy például az egyes zónákon legyen-e belépéskori késleltetési idő, az adott érzékelő csak élesített állapotban váltson ki riasztást, vagy élesítéstől függetlenül a nap 24 órájában jelezzen ha rendellenesség történik (pl. füstérzékelő, padlás mozgásérzékelő stb.). Valamint beállítható az is, hogy a megfigyelt terület megsértésekor legyen-e hangos riasztás, vagy csak a beállított telefonszámokat hívja fel és esetleg küldjön SMS üzenetet is, vagy mindhárom jelzést egyszerre.

Ez a berendezés képes kommunikálni ADEMCO rendszerű Távfelügyeleti Központtal is. A távfelügyelet által megadott telefonszámra elküldi az Ön egyéni ID azonosítóját, jelzi számukra, hogy a riasztó élesített vagy hatástalanított állapotban van-e, illetve jelzést küld ha behatolás történt.

Létre tud hozni egy olyan érzékelő csoportot, amely otthon tartózkodása alatt nincs élesítve, de a többi érzékelő ( nyitás- és akár mozgásérzékelők is ) jelzik, ha rendellenes behatolás történik.


Mennyire kerülhető el a vezetékezés?

A vezetékezés kora ma már lejárt! 
A vezeték nélküli eszközök energiaellátása, ugyan okoz némi problémát, de az igen kis fogyasztású készülékek hónapokig, akár egy évig is képesek jó minőségű elemekről működni. Az ehhez a riasztóhoz használt perifériák, azonban előre jelzik az elemek gyengülését, ezért minimális odafigyeléssel elkerülhető a működésképtelenséget előidéző elemkimerülés.
 
A rendszerhez igen széles választékban kaphatók különböző vezeték nélküli érzékelők: infrás mozgásérzékelő, nyílászáróra szerelhető nyitásérzékelő, üvegtörés- és rázkódásérzékelő, vízérzékelő, füstérzékelő. Ezen kívül vezeték nélküli a hozzátartozó távirányító, de még a kültéri sziréna is.
Ezek az eszközök mind, kódolt rádiófrekvenciás jelekkel kommunikálnak a központtal, és egy falon át akár 12-15 méterre, 2 falon át 8-10 méterre is elhelyezhetők a központi egységtől. 

Amit mégis vezetékkel kell megoldani, az a központi egység és az esetleges vezeték nélküli kültéri sziréna hálózati tápellátása (a tartozék tápegység konnektorba csatlakoztatása).
Ha használni szeretné, akkor a beltéri szirénát szintén csak vezetékkel lehet a központhoz csatlakoztatni, de ez nagyon közel is lehet a központhoz. 

Azonban ha mégis, bizonyos érzékelőket nehezen hozzáférhető helyre kell szerelni, vagy a ritka ott tartózkodás miatt az elemcsere nem megoldható, vagy már adott egy régebbi riasztótelepítés során elhelyezett vezetékes érzékelő, ehhez a riasztóhoz vezetékes eszközöket is lehet használni. A központnak erre a célra 8 vezetékes bemenete is van. (NO és NC típusú érzékelő is használható).


Mit tud még a riasztó a hagyományos riasztókhoz képest?

Riasztáskor, vagy amikor kívánja, telefonja segítségével lehallgathatja a megfigyelt területet a központba épített mikrofonon keresztül, sőt a beépített hangszóróban hallhatóvá válik az Ön hangja.
 
Amikor kívánja, telefonja segítségével aktiválhatja, inaktiválhatja a riasztórendszert. 

A rendszer rendelkezik beépített akkumulátorral arra az esetre, ha valamilyen okból megszűnne a riasztó hálózati áramellátása. A tervezők azonban arra is gondoltak, hogy SMS-ben értesítse Önt a riasztó aktivált állapotában bekövetkezett  áramkimaradásról, valamint arról is ha az áramellátás helyre állt.


Értesülök arról, hogy mi váltotta ki a riasztást?

Ha állított be SMS küldésre telefonszámokat, riasztáskor a zóna angol nyelvű elnevezése, melyet 8 féle előreprogramozott szöveg közül választhat ki ( SOS riasztás, Tűzjelző, Gázszivárgás jelző, Ajtó riasztás, Előszoba riasztás, Ablak riasztás, Erkély riasztás, Kerítés riasztás) megjelenik az SMS üzenet szövegében.


A nyaralómban, borospincémben, nincs hálózati áram, ott is használhatom a riasztót?

Igen, a hálózati tápegység helyett 12V-os ( akár gépkocsi ) akkumulátort is használhat a riasztóhoz. Például egy 18 Ah-s akkumulátorról akár 2 hétig is üzemel a rendszer. Cégünk, a Flexio Bt. összeállított egy napelemmel működő, akkumulátoros áramforrás szettet ezekhez a riasztókhoz, melyet megtalál weboldalunkon.


Hány vezeték nélküli érzékelőt tud kezelni a rendszer?

Összesen 96 db vezeték nélküli érzékelő tanítható be és 8 db vezetékes érzékelő csatlakoztatható.  Távirányító összesen 5 db lehet.


Távozáskor elfejtettem a riasztót bekapcsolni, illetve nem tudom, hogy bekapcsoltam-e?

Telefonhívással, SMS küldéssel bármikor, bárhonnan bekapcsolhatja.


Ha illetéktelen személy megtudja a riasztóban lévő SIM kártya hívószámát az is tudja vezérelni a riasztót?

Nem. A riasztó csak azokra a telefonos utasításokra reagál, amelyekben a megfelelő formátumban megadták az egyénileg beállítható 4 számjegyű kódot.
Ez a riasztó 2 szintű védelemmel van ellátva.
A felhasználói kóddal csak bizonyos funkciók érhetők el, mint például élesítés, kikapcsolás, lehallgatás, stb. Ezt a kódot megadhatja családtagjainak, munkatársainak. A beállítások átprogramozásához egy másik "programozói kód" megadása szükséges.


Mi történik riasztáskor? Meddig hívja a beállított számokat?

Ha a készülék riasztáskor való telefonhívásra van programozva, elsőként az elsőnek megadott telefonszámot fogja felhívni. Ha a hívott fél felveszi a telefonját, a riasztó lejátssza az előre, a felhasználó által "rámondott" kimenő hangüzenetet (pl. Gipsz Jakab u. x szám alatt behatolás történt...). Ha a hívott fél ekkor leteszi telefont, vagy nem is fogadta a hívást, automatikusan hívja a következő számot és így tovább. A folyamat addig tart míg minden számot annyiszor fel nem hív, ahány hívásciklusra Ön beprogramozta a riasztót.. A  hívott fél egy telefonbillentyű megnyomással leállíthatja a további hívásokat, sőt gombnyomásra lehallgathatja az őrzött területet, intercom beszélgetést folytathat a területen tartózkodóval.


Kollégáim, esetleg családtagjaim el szokták felejteni távozáskor a riasztót élesíteni, mit tegyek, hogy adott időponttól kezdve a riasztó mindig élesítve legyen?

Ha a riasztón előzőleg beállította a pontos időt, beprogramozhatja, hogy minden nap  a riasztó adott időpontban élesedjen, majd adott időpontban kikapcsoljon.


Funkciók bemutatása

 • 8 vezetékes és 96 vezeték nélküli védelmi zóna
 • LCD kijelző órával
 • Hangjelzés kísér minden műveletet
 • Automatikus ki- és bekapcsolási lehetőség, napi 1 időszakra
 • A készülék összesen 10 db telefonszámot tud tárolni, vagyis riasztás esetén 6 telefonszámot tud felhívni, illetve 2 telefonszám részére tudja elküldeni a figyelmeztető SMS-t, valamint 2 távfelügyeleti központ telefonszámának tárolása.
 • 10 másodperces kimenő üzenet felvételi lehetőség
 • Beépített intelligens digitális angol nyelvű hang-bemondás
 • Beépített vezeték nélküli jeladó, kódolható rádiós eszközökhöz pl. vezeték nélküli szirénához
 • Beépített angol nyelvű SMS üzenet szövegek
 • A riasztó billentyűzetével telefonálási lehetőség
 • Állítható ki- és belépési késleltetési idő
 • Állítható szirénázási idő
 • A sziréna hangjelzéssel azonos időre bekapcsoló kimeneti relé
 • Egygombos parancs funkciók billentyűzetről: Távozó élesítés, hatástalanítás, pánik riasztás, telefonhívás.
 • Távirányító funkciói: távozó élesítés, otthoni élesítés, pánikriasztás, hatástalanítás
 • Valós-idejű, 24 órás, késleltetett zóna beállítás, védelmi zóna átmeneti kiiktatási funkció
 • Intelligens kódtanulás a vezeték nélküli eszközökkel történő párosítás során.
 • Távhívással elérhető funkciók: élesítés, hatástalanítás, lehallgatás, és intercom beszélgetés telefonon keresztül
 • Lekérdezhető, 40 eseményt tároló eseménynapló funkció
 • Megfelel a GB 12663-2001 szabványnak
 • ADEMCO kompatibilis Contact ID kommunikációs protokoll használata (távfelügyeleti központ részére)
 • A riasztóban egy beépített NI-MH akkumulátor található, mely áramkimaradás esetén automatikusan biztosítja az energia ellátást. Áramkimaradás figyelő funkció, mely azt jelenti, hogy áramkimaradás esetén a rendszer figyelmeztető SMS-t küld, ha aktivált állapotban van.

Opcionálisan megvásárolható kiegészítők:

Sonix fémházas távirányító. részletes ismertetéséhez kattintson ide!

Távirányító

Vezeték nélküli mozgásérzékelő Sonix riasztóhoz. PIR részletes ismertetéséhez kattintson ide!
Mozgásérzékelő normál fali


Kisállatvédett vez. nélk. mozgásérzékelő LYD-111 riasztóhoz. PIR P részletes ismertetéséhez kattintson ide!

Kisállat védett mozgásérzékelő

Vezeték nélküli mennyezeti mozgásérzékelő LYD-111 riasztóhoz PIR részletes ismertetéséhez kattintson ide!
Mennyezeti mozgásérzékelő

Vezeték nélküli nyitásérzékelő Sonix riasztóhoz. DW01 részletes ismertetéséhez kattintson ide!

Nyitásérzékelő

FlexiSec vezeték nélküli kültéri sziréna részletes ismertetéséhez kattintson ide!
Vezeték nélküli kültéri sziréna

Vezeték nélküli víz magasság érzékelő Sonix riasztóhoz. WTD részletes ismertetéséhez kattintson ide!

Víz magasság érzékelő

Vezeték nélküli rázkódás érzékelő Sonix riasztóhoz. GS részletes ismertetéséhez kattintson ide!
Rázkódás érzékelő

Füstérzékelő


Vezeték nélküli gázékelő LYD riasztóhoz részletes ismertetéséhez kattintson ide!
Gázérzékelő


Sziréna ház. SS-101A üres doboz részletes ismertetéséhez kattintson ide!
Üres szirénaház doboz

 


Beltéri mini sziréna


A hasonló kvalitású Security M2B, Sonix, Alarmex, Security M3 riasztóval való összehasonlítás eredményét megtekintheti ha ide kattint!