A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatábaTovábbi információRendben

Árukereső.hu
flexio bt

elektronikai webáruház

Alarmex GSM hívós riasztó

Az Alarmex

egy saját kezűleg, egyszerűen telepíthető vezeték nélküli (!) szabotázsvédett riasztórendszer.


Ez egy vezeték nélküli beépített GSM hívóval rendelkező intelligens elektronikus riasztórendszer, mely egy innovatív vezeték nélküli mobil riasztó. A riasztórendszer elengedhetetlen részét képezi az integrált GSM hívó, továbbá megtalálhatók benne digitális jelfeldolgozó technikák, integrált STC mikroprocesszor, valamint különféle technológiák, mint például a digitális hang-bemondó, Angol nyelvű SMS, kódtanulás, stb.

Ezen kívül a riasztórendszer teljesen automatikus, így riasztáskor hanghívást kezdeményez, illetve SMS-t küld a beállított telefonszámokra. Jellemzője a stabilitás, a megbízhatóság, a biztonságosság. Felhasználóbarát kezelése lehetővé teszi a rendszer széleskörű használatát boltokban, üzletekben, irodákban, családi házakban, nyaralókban, valamint lakóközösségekben.


Egyedülállósága abban rejlik, hogy:

  • Folyamatosan figyeli a GSM jel erősségét, és ha az, egy beállított érték alá csökken (GSM-térerő elnyomásának kísérlete), még küld egy figyelmeztető SMS-t. Ha a GSM-térerő megszűnik, beindítja a hangos riasztást.
  • Arra is képes, hogy folyamatosan figyeli a vezeték nélküli jeladók elemeinek állapotát, s ha azok töltöttsége egy küszöbérték alá csökken, SMS-ben értesíti a tulajdonost.
  • A riasztóközpont falról való leszerelésének pillanatában, vagy az érzékelők szétszedésekor, szintén SMS-t küld a beállított telefonszámra.


A riasztó GSM SIM kártya nélkül is, vagy lejárt kártyával is működik, hagyományos hangos riasztóként.


Mi is az a vezeték nélküli GSM hívós riasztó?


Saját magam, szakember segítsége nélkül tudom telepíteni?

A rendszer felépítése olyan, hogy az Ön által megadott biztonsági kóddal, a készülékbe helyezett GSM SIM kártyára irányuló telefonhívással, vagy SMS üzenetekkel lehet programozni. Így beállítható az, hogy például az egyes zónákon legyen-e belépéskori késleltetési idő, az adott érzékelő csak élesített állapotban váltson ki riasztást, vagy élesítéstől függetlenül a nap 24 órájában jelezzen ha rendellenesség történik (pl. füstérzékelő, gázérzékelő, padlás mozgásérzékelő stb.). Valamint beállítható az is, hogy behatoláskor legyen-e hangos riasztás, vagy csak a beállított telefonszámokat hívja fel és esetleg küldjön SMS üzenetet is, vagy mindhárom jelzést egyszerre.

Létre tud hozni egy olyan érzékelő csoportot, amely otthon tartózkodása alatt nincs élesítve, de a többi érzékelő (nyitás- és akár mozgásérzékelők is) jelzik, ha rendellenes behatolás történik.


Mennyire kerülhető el a vezetékezés?

A vezetékezés kora ma már lejárt! 
A vezeték nélküli eszközök energiaellátása, ugyan okoz némi problémát, de az igen kis fogyasztású készülékek, akár egy-két évig is képesek jó minőségű elemekről működni.  
A rendszerhez igen széles választékban kaphatók különböző vezeték nélküli érzékelők: infrás mozgásérzékelő, nyílászáróra szerelhető nyitásérzékelő, üvegtörés- és rázkódásérzékelő, vízérzékelő, füstérzékelő, gázérzékelő. Ezen kívül vezeték nélküli a hozzátartozó távirányító, valamint az opcionálisan megvásárolható kültéri sziréna is.
Ezek az eszközök mind, kódolt rádiófrekvenciás jelekkel kommunikálnak a központtal, és egy falon át akár 12-15 méterre, 2 falon át 8-10 méterre is elhelyezhetők a központi egységtől. 

Amit mégis vezetékkel kell megoldani, az a központi egység és az esetleges kültéri sziréna hálózati tápellátása (a tartozék tápegység konnektorba csatlakoztatása).
Ha használni szeretné, akkor a beltéri szirénát szintén csak vezetékkel lehet a központhoz csatlakoztatni, de ez nagyon közel is lehet a központhoz. 

Azonban ha mégis, bizonyos érzékelőket nehezen hozzáférhető helyre kell szerelni, vagy a ritka ott tartózkodás miatt az elemcsere nem megoldható, vagy már adott egy régebbi riasztótelepítés során elhelyezett vezetékes érzékelő, ehhez a riasztóhoz vezetékes eszközöket is lehet használni. A központnak erre a célra három vezetékes bemenete is van. (NC, NO típusú érzékelő is használható).


Mit tud még a riasztó a hagyományos riasztókhoz képest?

Riasztáskor, vagy amikor kívánja, telefonja segítségével lehallgathatja a megfigyelt területet a központba épített mikrofonon keresztül, sőt a beépített, és az opcionálisan csatlakoztatható hangszóróban is hallhatóvá válik az Ön hangja.
 
Amikor kívánja, telefonja segítségével aktiválhatja, inaktiválhatja a riasztórendszert. 

A rendszer rendelkezik beépített akkumulátorral arra az esetre, ha valamilyen okból megszűnne a riasztó hálózati áramellátása. A tervezők azonban arra is gondoltak, hogy SMS-ben értesítse Önt a riasztó aktivált állapotában bekövetkezett  áramkimaradásról, valamint arról is ha az áramellátás helyre állt.


Értesülök arról, hogy mi váltotta ki a riasztást?

Ha állított be SMS küldésre telefonszámokat, riasztáskor a 3 zóna elnevezését (bejárati ajtó nyitva, hálószoba mozgásérzékelő..., stb.), vagy a pánik riasztás szöveget elküldi az Ön telefonjára.


A nyaralómban, borospincémben, nincs hálózati áram, ott is használhatom a riasztót?

Igen, a hálózati tápegység helyett 12V-os ( akár gépkocsi ) akkumulátort is használhat a riasztóhoz. Például egy 18Ah-s akkumulátorról akár 2 hétig is üzemel a rendszer. Cégünk, a Flexio Bt. összeállított egy napelemmel működő, akkumulátoros áramforrás szettet ezekhez a riasztókhoz, melyet megtalál weboldalunkon.


Hány vezeték nélküli érzékelőt tud kezelni a rendszer?

Összesen 96 db vezeték nélküli érzékelő tanítható be, az összesen 3 zónára (zónánként 32)  és 3 db vezetékes érzékelő csatlakoztatható.  Távirányító összesen 8 db lehet.


Távozáskor elfejtettem a riasztót bekapcsolni, illetve nem tudom, hogy bekapcsoltam-e?

Telefonon bármikor, bárhonnan bekapcsolhatja.


Ha illetéktelen személy megtudja a riasztóban lévő SIM kártya hívószámát az is tudja vezérelni a riasztót?

Nem. A riasztó csak azokra a telefonos utasításokra reagál, amelyekben a megfelelő formátumban megadták az egyénileg beállítható 6 számjegyű kódot.


Mi történik riasztáskor? Meddig hívja a beállított számokat?

Ha a készülék riasztáskor való telefonhívásra van programozva, elsőként az elsőnek megadott telefonszámot fogja felhívni. Ha a hívott fél felveszi a telefonját, a riasztó lejátssza az előre, a felhasználó által "rámondott" kimenő hangüzenetet (pl. Gipsz Jakab u. x szám alatt behatolás történt...). Ha a hívott fél ekkor leteszi telefont, vagy nem is fogadta a hívást, automatikusan hívja a következő számot és így tovább. A folyamat addig tart míg minden számot háromszor fel nem hív. 

A  hívott fél egy telefonos billentyűkombinációval megadásával leállíthatja a további hívásokat, sőt gombnyomásra lehallgathatja az őrzött területet, intercom beszélgetést folytathat a területen tartózkodóval.


Funkciók bemutatása


         - 3 db vezetékes, és 3 zónában összesen 96 db vezeték nélküli védelmi eszközt tud felügyelni a rendszer. (Vezeték nélküli zónánként 32 db érzékelő.)

         - Legfeljebb 8 db vezeték nélküli távirányító kezelésére alkalmas.

         - A készülék összesen 10 telefonszámot tud tárolni, vagyis riasztás esetén 5 telefonszámot tud felhívni, illetve 5 telefonszám részére tudja elküldeni a figyelmeztető SMS-t.

         - LED-es állapot visszajelzés.

         - A riasztórendszer a beépített intercom funkció segítségével lehetővé teszi a kétirányú telefonkommunikációt.

         - Hanghívással, és SMS üzenettel történő programozási lehetőség.

         - Telefonhívással, SMS üzenettel, illetve távirányítóval is vezérelhető a központ, vagyis ezen eszközök segítségével tudja élesíteni / hatástalanítani a riasztót.

         - A GSM jel gyengülése (szándékos elnyomás, vagy egyéb) esetén, egy beállított érték alatt, a riasztó SMS üzenetet küld a hibáról, illetve a GSM térerő megszűnésekor beindítja a szirénát.

         - Aktív és inaktív állapotban is SMS üzenetben tájékoztat az ilyen funkcióval ellátott vezeték nélküli érzékelők szétszedéséről, a bennük lévő elem gyengüléséről. (A szettben ilyen érzékelők találhatók.)

         - Ki és bekapcsolható a központi egység szabotázsvédelme.

         - A rendszerhez vezeték nélküli sziréna is csatlakoztatható.

         - A szettben található érzékelő típusokon kívül vezeték nélküli füstérzékelő, gázérzékelő, vízérzékelő, kisállat védett mozgásérzékelő, mennyezeti mozgásérzékelő, rázkódásérzékelő, pánik gomb, vezeték nélküli kezelő billentyűzet csatlakoztatási lehetőség.

         - Riasztás esetén a rendszer hanghívást kezdeményez, melyben automatikusan lejátssza az előre rögzített 10 másodperces hangüzenetet.

         - Beépített intelligens angol nyelvű beszéd alapú utasítás visszajelzés.

         - A vezeték nélküli távirányító funkciói: élesítés, kikapcsolás, részleges élesítés, pánik.

         - Intelligens kódtanulás a vezeték nélküli eszközökkel történő csatlakoztatás során.

         - A rendszer távhívásával megvalósítható a riasztó aktiválása, inaktiválása, továbbá a lehallgatás és a kétirányú kommunikáció is (intercom).

         - A riasztórendszer az érzékelők számára zónánként külön-külön beállítható valósidejű, vagy késleltetett, vagy 24 órás zónafigyelési funkciót biztosít, illetve az egyes zónák kikapcsolhatóságát is lehetővé teszi.

         - SIM kártya nélkül hagyományos riasztóként is használható.

         - A riasztóban egy beépített akkumulátor található, mely áramkimaradás esetén automatikusan biztosítja az energiaellátást közel 10 órán keresztül.

         - AC és DC kettős tápellátás áll rendelkezésre a folyamatos felügyelet biztosítása érdekében.

         - Áramkimaradás figyelő funkció, mely azt jelenti, hogy áramkimaradás esetén, a rendszer figyelmeztető SMS-t küld, ha a rendszer aktivált állapotban van.


Extra szolgáltatás okostelefonra!

Az Alarmex riasztóhoz az egyszerűbb SMS-ben történő kezelhetőség érdekében a gyártó elérhetővé tette az Android programos „okos telefonokra” , valamint iPhone-ra kifejlesztett magyar nyelven is letölthető kezelő programját. Az Ön telefonja és a riasztó ezután is SMS üzenetekkel fog kommunikálni egymással, de ezentúl nem kell megjegyeznie a különböző parancsokhoz tartozó kódokat. Egyszerűen a kívánt szöveges utasítást kijelölve tudja programozni és távvezérelni riasztóját.

(Ez csak egy plusz szolgáltatás, "okos" telefon nélkül is kitűnően programozható és kezelhető!)


Mi történik ha a betörő tönkreteszi az érzékelőt, vagy a központot?

A behatolás pillanatában az érzékelő jelzést küld a központnak, ami a belépéskori késleltetésnek megfelelő idő lejárta után, megkezdi a riasztást. Ezt a folyamatot az érzékelő kikapcsolásával ( szétverésével ) nem lehet leállítani. Csak a központban okozott fizikai erőszak útján hiúsul meg ez a folyamat, ezért a központi egységet nem célszerű abba a helységbe tenni, ahol legvalószínűbb a behatolás, illetve jól látható helyre sem. 

A távirányító rádiós jelekkel kommunikál a központtal, ezek a jelek az érzékelők jeleihez hasonlóan átmennek a falakon. Ezért még az őrzött területre való belépés előtt a távirányítóval kikapcsolható a riasztó, amit a sziréna rövid "bip" hangja vissza is igazol. Így a belépéskori késleltetés akár 0 másodpercre is állítható ( alapbeállítás ).


A hasonló kvalitású LYD-111, Security M2B, Sonix, Security M3 riasztóval való összehasonlítás eredményét megtekintheti ha ide kattint!