A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatábaTovábbi információRendben

Árukereső.hu
flexio bt

elektronikai webáruház

Tempass automata testhőmérséklet mérő

 

Mi is az a Tempass Automata testhőmérséklet mérő (infrahőmérő, lázmérő) állomás, csuklón való méréssel?

 

 

 

A Tempass kifejlesztésénél az volt a mérnökök elsődleges koncepciója, hogy olyan tömeges mérésre alkalmas, kontaktus nélküli hőmérőt fejlesszenek, ami a lehető legpontosabban mér, a lehető legtöbb helyen könnyen és kevés technikai, valamint anyagi ráfordítással telepíthető legyen, ne kelljen hozzá külön kezelőszemélyzet, a mérési eredmény kiértékelése legyen objektív, tárgyilagos, az abnormális eredményt azonnal és feltűnően jelezze, és nem utolsó sorban az ára legyen megfizethető.

 

Mit sikerült ebből megvalósítani?

 

Tömeges mérés: A Tempass mérési ideje ~0,5 másodperc. Ez az idő kevesebb a kézi infrahőmérőknél szükséges időnél is. A Tempasst maga az ellenőrizedő személy hozza működésbe, azáltal, hogy a kezét a készülék fölé helyezi. A Tempass sorbanállás esetén is percenként leaglább 15-20 személy mérésére képes. 

Ezzel szemben a kézi infrahőmérőt egy kezelő személy tarja a mérendő személy homlokához, aminek tömeges elvégzése 2 – 3 óránál hosszabb időn keresztül nem várható el a személyzettől. Valamint a mérést végzőnek legalább 1 m-re meg kell közelíteni az ellenőrizendő személyt.

Igaz, hogy rendezetlen alakzatban lévő nagy tömegben az infrakamera egyszerre több embert is tesztel, de ebben az esetben külön kell egy ember, aki a kamerát figyeli és külön egy, aki a lázas embereket kiemeli a tömegből.

 

A mérés pontossága: A Tempass esetén azért garantált a lehető legpontosabb mérés, mert a mérés akkor történik meg, amikor a csuklót a két határoló felület közé helyezték. Ezáltal garantált a z optimális mérési távolság.


A beépített kivló minőségű és még mindig nem túl drága infraérzékelő képes a (az infrakameráknál csak magas áron megoldható) 0,2°C-os mérési pontosságra.

 

Könnyen és olcsón telepíthető: A Tempassal együtt szállított állvány kis helyet foglal és vízszintes, fix talajra bárhol elhelyezhető. A tartóoszlophoz való csatlakozó idomot úgy tervezték, hogy illeszkedjen a legtöbb nyilvános helyen megtalálható 63 mm átmérőjű szalagos kordonoszlophoz. 

A hőkamerákat ezzel szemben vagy falra kell szerelni, de akkor nehezen tartható a max. 3 m-es mérőtávolság, vagy egy speciális  3 lábú tripodra, amibe könnyen fel lehet bukni, és egyes kereskedőknél nagyon drága (akár 100 000 Ft).


A Tempassnak csak hálózati áramra van szüksége, míg a hőkamerát össze kell vezetékezni egy képrögzítő berendezéssel, és monitorral. Az akkumulátoros kivitelű Tempassnak semmilyen vezeték sem kell, kb. 2-3 naponta szükséges az akkut tölteni, a töltési idő 4-5 óra.

 

Ne kelljen hozzá kezelő személyzet: A Tempasst olyan személy is felügyelheti, aki közben más feladatot is ellát. Abnormális mért érték esetén a Tempass hang és fényjelzést is ad.

 

Objektív kiértékelés: A Tempassnál gyárilag be vannak állítva határértékek, amiken kívüli eredmény esetén jelzést ad. A határértékek a felhasználó által meg is változtathatók.

 

Normálistól eltérő értékek azonnali jelzése: A Tempass teljesen automatizált, az abnormális hőmérséklet mérése esetén fény és hangjelzést ad. Az angol nyelvű beszédhang és du-du-du jelzés hangereje digitálisan állítható, vagy akár ki is kapcsolható

 

Ne legyen túl drága: A Tempass 3 – 4-szer drágább ugyan a kézi infrahőmérőknél, de lényegesen kevesebb élőmunka ráfordítást igényel, automatikus, ezért sokkal megbízhatóbb is.


A Tempass a hőkameráknál és az infrakapuknál egy nagyságrenddel olcsóbb (a tizedébe sem kerül).  (0,3 °C-os pontosságú hőkamera minimum 1,5 - 2 millió Forint, állvány, rögzítő, monitor és kábelezés nélkül. Egy infrakapu  ~ 2,5 - 3,5 milló Forint.

 

 

Mindezek alapján megállapítható, hogy a tervezők jó munkát végeztek, megalkottak egy kedvező árú, mégis igen hatékony eszközt, ami hozzájárul a koronavírus tömeges terjedésének akadályozásához.

 

A megvásárlásához, és egyéb műszaki információk megismeréséhez kattintson ide.